Verhuur-muziekzaal-juli18-DSC_4091-web.j
music hall
welcome!
HOHE-MESSE-A3-724x1024.jpg
studentenkoor
amsterdam

Het Studentenkoor Amsterdam (SKA) is een oratoriumkoor van 80 (oud-)studenten uit Amsterdam. Sinds 1987 voert het SKA klassieke en moderne koorwerken uit. Het ene project zingt het koor a capella, het andere in samenwerking met een (studenten)orkest. Onder leiding van dirigent Servaas Schreuders werken de zangers iedere woensdag aan een divers repertoire en geven ze twee- tot driemaal per jaar concerten op de mooiste locaties binnen en buiten Amsterdam. Bij CREA repeteert het SKA al jaren met veel plezier in de Muziekzaal.

 

Afgelopen seizoen heeft het SKA werken uitgevoerd van Johannes Brahms, Henryk Gorecki en Igor Stravinsky. Het koor zou begin april (in samenwerking met strijkorkest Lundi Bleu) de monumentale Hohe Messe van Johann Sebastian Bach uitvoeren en in juni de Mis voor dubbelkoor van Frank Martin ten gehore brengen. Het coronavirus gooide hier roet in het eten. De zangers zitten echter niet bij de pakken neer. Sinds het begin van de lockdown zijn er elke week online repetities (met het doel de Mis van Martin eind november toch nog uit te voeren), sinds begin juni ontmoeten kleine groepjes elkaar in het park en er is zelfs een commissie opgezet om voor de zomer van 2021 een tournee te organiseren.

 

Kortom: ook in een anderhalvemetersamenleving zingt het SKA door! Wil je een keer een concert meemaken? Volg ons dan op Facebook of Instagram. Nu al iets horen? We hebben een YouTube-kanaal! Wil jij ook bij het SKA? Op woensdag 25 november en 2 december ben je welkom op onze open repetities. Je kan je hiervoor inschrijven met een e-mailtje naar secretaris@studentenkooramsterdam.nl.

Fragment 1: Hohe Messe - Johann Sebastian Bach

Fragment 2: Kerkliederen, van Henryk Górecki

Crea voor Sjoerd Jans print 140 x 91 cm-

studio 2.21

studio 3.01

studio 3.22

Crea voor Sjoerd Jans print 140 x 91 cm-

studio 1.21

CREA

café

studio 2.04

studio 2.06

studio 2.02

summer

courses

studio 4.05

studio 3.04

main

hall

© 2020 CREA - werk gemaakt door cursisten 

CREA

Nieuwe Achtergracht 170

1018 WV Amsterdam

  • White Instagram Icon
  • Facebook Clean