Verhuur-muziekzaal-juli18-DSC_4091-web.j
muziekzaal
music hall
10 Amsterdam Studenten Big Band © Juliet
Amsterdamse Studenten Big Band
dirigent Daan Bogers

Daan: "De Amsterdamse Studenten Big Band repeteert sinds de zomer weer! 'Corona-proof', dus iedereen op 2 meter afstand van elkaar.  

De band werkt momenteel naar een concert toe dat in januari zal plaatsvinden, met als thema "funk&fusion". Gave moderne stukken waarbij grooves, klankvelden en muzikale intentie centraal staan. Mocht er nog steeds niet, of voor slechts beperkt publiek gespeeld kunnen worden in januari, dan staat er al een "Corona-proof" plan B klaar, dat de band goed heeft uitgedacht! Daarmee kunnen we verzekeren dat iedereen die staat de popelen om de ASBB weer te kunnen zien volledig aan zijn trekken kan komen begin volgend jaar!"

 

Zie jij de Amsterdamse Studenten Big Band wel zitten? Kijk hier voor meer informatie en audities!

 

Het Studentenkoor Amsterdam (SKA) is een oratoriumkoor van 80 (oud)studenten uit Amsterdam. Sinds 1987 voert het SKA klassieke en moderne koorwerken uit. Het ene project zingt het koor a capella, het andere in samenwerking met een (studenten)orkest. Onder leiding van de gloednieuwe dirigent Fiona Ellis werken de zangers iedere woensdag aan een divers repertoire en geven ze twee- tot driemaal per jaar concerten op de mooiste locaties binnen en buiten Amsterdam. Bij CREA repeteert het SKA al jaren met veel plezier in de Muziekzaal. 

  

Afgelopen seizoen heeft het SKA werken uitgevoerd van Johannes Brahms, Henryk Gorecki en Igor Stravinsky. Het koor zou begin april 2020 (in samenwerking met strijkorkest Lundi Bleu) de monumentale Hohe Messe van Johann Sebastian Bach uitvoeren en in juni de Mis voor dubbelkoor van Frank Martin ten gehore brengen. Het coronavirus gooide hier roet in het eten. De zangers zitten echter niet bij de pakken neer. Sinds het begin van de lockdown zijn er elke week online repetities. Waar mogelijk is er gerepeteerd in kleine groepen van 30, natuurlijk op gepaste afstand. Hoewel een concert voor nu geen optie is, wordt er nog steeds doorgewerkt aan techniek, ‘SKA-klassiekers’ en muziektheorie. Ook op Zoom weet dirigent Fiona Ellis het koor actief te houden en de zangers meer te leren over bijvoorbeeld solfège. Daarnaast worden er al veel plannen gemaakt voor projecten in de toekomst.   

  

Kortom: ook in een anderhalvemetersamenleving zingt het SKA door!  

Wil je een keer een concert meemaken? Volg ons dan op Facebook.

Nu al iets horen? We hebben een YouTube-kanaal!

 

Wil jij ook bij het SKA? Houd dan onze website www.studentenkooramsterdam.nl in de gaten voor komend studiejaar (2021-2022). 

MIC-series_Eline-Feenstra-tijdens-cursus
Studentenkoor Amsterdam (SKA)
 
Crea voor Sjoerd Jans print 140 x 91 cm-

main

hall

studio 2.06

studio 1.21

studio 3.04

studio 2.21

studio 3.22

studio 2.02

studio 4.05

Crea voor Sjoerd Jans print 140 x 91 cm-

studio 2.04

© 2020 CREA - werk gemaakt door cursisten 

CREA

Nieuwe Achtergracht 170

1018 WV Amsterdam

  • White Instagram Icon
  • Facebook Clean