Knipsel.PNG
Studentenkoor Amsterdam (SKA)
SKA-logo2.png

Het Studentenkoor Amsterdam (SKA) is een oratoriumkoor van 80 (oud)studenten uit Amsterdam. Sinds 1987 voert het SKA klassieke en moderne koorwerken uit. Het ene project zingt het koor a capella, het andere in samenwerking met een (studenten)orkest. Onder leiding van de gloednieuwe dirigent Fiona Ellis werken de zangers iedere woensdag aan een divers repertoire en geven ze twee- tot driemaal per jaar concerten op de mooiste locaties binnen en buiten Amsterdam. Bij CREA repeteert het SKA al jaren met veel plezier in de Muziekzaal. 

  

Afgelopen seizoen heeft het SKA werken uitgevoerd van Johannes Brahms, Henryk Gorecki en Igor Stravinsky. Het koor zou begin april 2020 (in samenwerking met strijkorkest Lundi Bleu) de monumentale Hohe Messe van Johann Sebastian Bach uitvoeren en in juni de Mis voor dubbelkoor van Frank Martin ten gehore brengen. Het coronavirus gooide hier roet in het eten. De zangers zitten echter niet bij de pakken neer. Sinds het begin van de lockdown zijn er elke week online repetities. Waar mogelijk is er gerepeteerd in kleine groepen van 30, natuurlijk op gepaste afstand. Hoewel een concert voor nu geen optie is, wordt er nog steeds doorgewerkt aan techniek, ‘SKA-klassiekers’ en muziektheorie. Ook op Zoom weet dirigent Fiona Ellis het koor actief te houden en de zangers meer te leren over bijvoorbeeld solfège. Daarnaast worden er al veel plannen gemaakt voor projecten in de toekomst.   

  

Kortom: ook in een anderhalvemetersamenleving zingt het SKA door!  

Wil je een keer een concert meemaken? Volg ons dan op Facebook.

Nu al iets horen? We hebben een YouTube-kanaal!

 

Wil jij ook bij het SKA? Houd dan onze website www.studentenkooramsterdam.nl in de gaten voor komend studiejaar (2021-2022). 

 
Amsterdamse Studenten Big Band
door Daan Bogers
Docent-Daan-Bogers-400x400.jpg

(foto's van voor de lockdown)

Zie jij de Amsterdamse Studenten Big Band wel zitten? Kijk hier voor meer informatie en audities!

CREA orkest
CREA logo

(foto's van voor de lockdown)

 

Het CREA Orkest is het bruisende studentenorkest van Stichting CREA. Wij combineren musiceren op een hoog niveau met toegankelijkheid, een hoog studietempo, een ongekend speelplezier en passie voor klassieke muziek met bakken vol energie. Een plek voor muzikaliteit en gezelligheid. 

Dit programma hebben wij ons als orkest opgesplitst in twee kamerorkesten. Op deze manier kunnen we allemaal repeteren op een veilige en verantwoorde manier. Kamerorkest 1 richt zich dit programma op Rossini met de Barbier van Sevilla, Berlioz met een Selectie uit Faust en de vierde symfonie van Schumann. Kamerorkest 2 richt zich op de Coriolani Overture van Beethoven en de eerste en enige symfonie van Bizet. In januari zullen onze concerten plaatsvinden. 

Lijkt het CREA Orkest jou leuk? Kijk hier voor meer informatie.