Studiofoto's-NOV'17-studio1.21-DSC_0006.
studio 1.21
schrijfstudio
writing studio
 

1. Pedro: Pedro gaat als leider mee op jongerenkamp in Frankrijk en krijgt de verantwoordelijkheid over het geld. Een hoop geld.

WasmachinePedro
00:00 / 12:13

2. Anoniem: A. mag van zijn kameraden een deal uitvoeren. Hij krijgt een dikke envelop met 20.000 euro mee en stapt achterop de scooter van Bob.

BoevenAnoniem
00:00 / 12:31

3. Floor: Het is 22u ’s avonds en Floor staat aan een drukke weg midden in een miljoenenstad in India. Auto’s, scooters, motoren snellen voorbij. Hoe komt zij aan de overkant? 

De wegFloor
00:00 / 08:43

4. Sanne: Sanne solliciteert voor een simpel vakantiebaantje naast haar scriptie. Ze wordt aangenomen, maar een week later vertrekt de baas naar Bali. Hij vraagt Sanne het bedrijf over te nemen.

Horror baanSanne
00:00 / 10:23

5. Ruben: Ruben gaat naar een bedoeïenstam in de Palestijnse Gebieden. Hij heeft er veel zin in. Alleen weet hij niet hoe hij dit aan zijn overbezorgde ouders moet verkopen. 

Geen bereik in de woestijnRuben
00:00 / 10:09

6. Ann: Ann is een Tindervlinder, maar dan ontmoet ze Cody, een mooie, jonge Amerikaan.

CodyAnn
00:00 / 11:31

7. Michal: Michal is zestien en gaat voor het eerst naar filmavond van haar basketbalteam. Na de film besluit een klein groepje nog naar het bos te gaan. Michal gaat mee.    

FilmavondMichal
00:00 / 13:14

8. Gaia: Gaia gaat mee op eerstejaarskamp van haar studie. Ze vindt de andere studenten maar stom, en zeker één jongen, Bob, kan ze niet uitstaan.     

BobGaia
00:00 / 09:53

9. Laura: Laura doet mee aan een challenge: wie vind jij de coolste vrouw uit de Nederlandse geschiedenis?

The challengeLaura
00:00 / 06:20
kat-stokes-BoYnwJ8lM54-unsplash.jpg
storytelling
door Rosa van Toledo
Stockfoto-schrijven-StockSnap_BDAUNU30R3
creatief schrijven
door Ellen Stoop

Ellen: “Na vijf lessen in een ''coronaproof'' lokaal met losse tafels ver van elkaar en mondkapjes in alle kleuren en prints, gingen we na 6 november toch over op Zoom. Om 20 uur komen alle cursisten mijn huiskamer in. Wat heeft B een mooie keuken, denken we allemaal even. Tot we zijn haar raar zien flakkeren... O ja, het is een fake-achtergrond.  

Gelukkig gaat lesgeven via Zoomen me al wat makkelijker af dan in het voorjaar. Ik draai mijn hand niet meer om voor een breakoutroom. Het enige waar ik aan moet wennen is dat ik mijn cursisten nu ineens van dichtbij zie. 

De derde les gaat over gedichten. Ingmar Heytze imiteert graag verzen van grote voorgangers. Van Zie je ik hou van je van Herman Gorter maakte hij een imitatio die begint met: Hoor eens ik haat je. Ook van Marc groet 's morgens de dingen van Paul van Ostaijen maakte Heytze een hedendaagse imitatio met Dichter groet 's morgens de dingen.  

Voor deze eindpresentatie leverden drie cursisten hun eigen imitatio in, een eigen gedicht geschreven in navolging van Gorter en Van Ostaijen.” 

Inge deed een cursus bij Ellen: “Op zo’n moment waarbij de wereld op zijn kop staat is kunst alleen maar belangrijker.” Voor Inge's verhaal kijk hier.

Zelf creatief schrijven? Jammer genoeg zitten de cursussen van Ellen voor het volgende blok al helemaal vol. Maar vanaf december komt het nieuwe cursusprogramma voor het voorjaar 2021 online! 

Zie je 

Zie je, zie je  
zie je nou wel 
ze knijpen ons uit 
ze motten ons niet 
ze kijken niet eens. 

En die zelfgenoegzame koppen 
steeds weer op tv 
alsof zij ook maar iets 
min of meer laten. 

Zie je, zie je 
zie je nou wel 
ze zeggen zorg voor elkaar  
een beetje beter voor zichzelf 
een bruiloftje hier 
een vliegtuigje daar. 

O ja, en die Rutte 
die zou eens 
met z’n grijns 
in mijn plee 
lekker soppen 
hopsakee. 

Daphne Clement 

 
kat-stokes-BoYnwJ8lM54-unsplash.jpg
korte verhalen
door Aukelien Weverling
Crea voor Sjoerd Jans print 140 x 91 cm-

main

hall

studio 2.06

studio 1.21

studio 3.04

studio 2.21

studio 3.22

studio 2.02

studio 4.05

Crea voor Sjoerd Jans print 140 x 91 cm-

studio 2.04

© 2020 CREA - werk gemaakt door cursisten 

CREA

Nieuwe Achtergracht 170

1018 WV Amsterdam

  • White Instagram Icon
  • Facebook Clean