Studiofoto's-NOV'17-studio2.02-DSC_8762.
studio 2.02
muziekstudio
music studio
 
10 Singer Songwriter © Juliette de Groot
singer songwriter
door Roemer
van der Steeg

Roemer: "We hadden het einde van de cursus bijna gehaald, maar nét niet. Eenmaal overspoeld door de tweede golf is onze laatste bijeenkomst van de cursus singer-songwriter alsnog naar online verbannen.  

Wat was het ongelooflijk tof om in de lessen daarvóór bij de mini-concerten in onze studio te zijn. Terwijl er in deze periode geen enkel concert door mag gaan, hadden wij live muziek om naar te luisteren. Jazeker, wij als mini-publiek zaten op 1,5 meter van elkaar en de piano werd iedere keer flink ingespoten met desinfectiespul. Maar toch, om vanuit ons studio-publiekje weer iemand te horen zingen en spelen was even het oude normaal. Ook wel weer eens fijn.  

Nieuwe nummers spelen en elkaar feedback geven hebben we veel gedaan in deze cursus. Natuurlijk maakten we ook oefeningetjes, hebben we geluisterd naar bestaande liedjes en analyseerden we wat er nu precies gebeurt in de nummers van onze helden. Dit filmpje is een impressie van een paar van de liedjes die geschreven zijn in de cursus. Het zijn fragmenten, maar je kunt naar CREA mailen voor de complete versies!"

 
MIC-series - cursist Sef over singer songwriter:“Kunst is een manier om je te uiten en juist in zo’n tijd als nu is het belangrijk om dit te blijven doen.” Lees hier het hele verhaal.

foto's: Juliëtte de Groot

 

June: "Groep 1 (van 17:30 tot 19:00) heeft zichzelf omgedoopt tot “Woke Flow” en groep 2 (19:15 tot 20:45) heet “Class Got The Autumn Vibes”. 
 

Met veel plezier hebben we de afgelopen acht weken samen gezongen! In tijden dat het bijna nergens mocht om met groepen bij elkaar te komen waren wij elke week blij dat we samen muziek mochten maken. Met snelle vooruitgang zijn de losse stemmen tot een koor gevormd en hebben we een aantal nummers meerstemmig kunnen laten klinken.  

De laatste les online afsluiten was een spannende opgave, maar evengoed gezellig en werkte goed! Dus ook al mogen we niet dicht bij elkaar zijn - ‘Let’s Stay Together’ op de mogelijke manieren."

MIC-series - cursist Isa over de cursus bij June: “Ik wilde even uit deze gekke wereld gehaald worden en zingen."

Voorjaar: Benieuwd naar zangcursussen bij June? Helaas zit het volgende blok al vol, maar in december komt het nieuwe cursusprogramma voor het voorjaar van 2021 online!  

foto's: Juliëtte de Groot

6 Zang Groepsles © Juliette de Groot
zang groepsles
door June Fermie
4 Percussie © Juliette de Groot
percussie
door Martin van der Putte

Martin: "Meerdere cursisten hadden de smaak te pakken, en vroegen om een vervolg cursus. Helaas wordt dat lastig in verband met corona en planning. Gelukkig kan je altijd in een volgend blok een percussie cursus volgen. 

Op de foto's spelen we darbuka. We hebben een lastig arabisch ritme (5/4 maat) eerst als bodypercussie geweest, en daarna vertaald naar darbuka. Wat we speelden: Dum TekkeTekke, Dum ke, Dum Tekke Tekke, Dum ke Dum ke Dum, Tek ke Tek!  

Naast darbuka en bodypercussie, hebben we ook West Afrikaanse djembé en Zuid Spaanse flamenco muziek gemaakt. Er is nog zoveel te leren en trommelen bij CREA, het is gewoon superleuk."   

 

MIC-series -  cursist Katinka: “Contact blijven zoeken en lekker creatief bezig zijn weegt voor mij zwaarder mee dan de angst voor Corona.” Lees hier het hele verhaal.

Meedoen? De cursussen voor het volgende blok zitten helaas al vol, maar in december komt het nieuwe cursusprogramma voor het voorjaar van 2021 online!  

foto's: Juliëtte de Groot

 

Mirjam: "Tijdens de cursus Close Harmony hebben we met veel plezier drie stukken ingestudeerd:  

  1. Solid Potato Salad (een swingstukje bekend van de Ross Sisters) 

  2. The Boogie woogie Bugle Boy of Company B  (bekend door de Andrew Sisters in de Jaren ’40)  

  3. Once upon a dream (een ballad) 

Deze filmpjes waren nog niet het einde van het repetitieproces. Bij een ‘echte’ uitvoering moet je je de meiden voorstellen in mooie jurkjes en met een ouderwetse microfoon. ;) Maar het klinkt al heel leuk! 

 

Nog plek in het volgende blok: voor het volgende blok dat start op 24 november hebben we nog plekken vrij! Lijkt close harmony je wat na het zien van deze drie mooie stukken? Kijk dan op onze cursuspagina voor meer informatie >> 

Close-Harmony-screenshot.JPG
close harmony
door Mirjam van Dam
 
_DSC4160.JPG
free your voice
door Nicoline Snaas

Nicoline: "Deze cursus hebben we ons bezig gehouden met de basistechniek van zingen. Vier belangrijke onderwerpen kwamen langs en hebben we geoefend: adem, klankkast, stem en articulatie. Daarnaast hebben we ons bezig gehouden met muzikale spelletjes in ritme en melodie. En zongen we een aantal simpele wereldmuziek liejdes. Het filmpje is het liedje Salaleo uit Gambia. Het gaat over elkaar groeten terwijl we onderweg zijn. We hebben hierover ook lekker gejamd. Niroshan nam verschillende keren zijn gitaar mee naar de les. Je hoort hem op de opname en op een gegeven moment was er ook een Cajon bij die Adam mee had genomen. Ook hij heeft zijn partij opgenomen en ingespeeld vanuit huis. 

Een ander liedje was Cielito Lindo uit Mexico. Spaanstalig en lekker vrolijk.  

Tijdens de hele lessenserie hadden we een speciale deelnemer die ik wel even wil noemen. Je ziet de hond Paika in een van de filmpjes. Die was er iedere les bij om ons aan te moedigen en vrolijk rond te lopen. Dank Paika, wat fijn dat je erbij was en dat je Adam naar CREA hebt gebracht."

Een van de cursisten over de cursus van Nicoline: "In de "free your voice" cursus hebben we gezongen, geleerd, geswingd en gelachen. Nicoline heeft ons de hele wereld overgenomen met de bijzondere liedjes die ze ons liet zingen. De sfeer en dynamiek in de groep was fijn en gezellig, waardoor iedereen zich op z'n gemak voelde. Na een paar lessen begonnen we daarom met tweede stem te zingen en zelfs te improviseren, wat uitmondde in de leukste jam-sessies. Het was een enorm genot om mee te doen aan deze cursus en het enige wat ik jammer vind is dat 'ie alweer afgelopen is!"

 
3 Zang groepsles (Jolien) © Juliette de
zang groepsles
door Jolien Grunberg
 
Crea voor Sjoerd Jans print 140 x 91 cm-

main

hall

studio 2.06

studio 1.21

studio 3.04

studio 2.21

studio 3.22

studio 2.02

studio 4.05

Crea voor Sjoerd Jans print 140 x 91 cm-

studio 2.04

© 2020 CREA - werk gemaakt door cursisten 

CREA

Nieuwe Achtergracht 170

1018 WV Amsterdam

  • White Instagram Icon
  • Facebook Clean