coming soon.png
Documentaire en fictie
by Marieke Rodenburg
Marieke.jpg

Marieke Rodenburg is een documentaire filmmaker. Haar films hebben vaak een maatschappelijk, historische of culturele inslag. Zoals de  ‘Negen Koffers’ over het jiddisch Lilalo theater, met Ellen ten Damme (in productie, regie, camera en co-scenario),  en de documentaire ‘Alles wat klinkt’, over de componist Theo Loevendie en verschillende filmportretten en reportages. Zie www.philming.nl.

 

Door de mix van een historische, visueel-antropologische en journalistieke achtergrond zoekt ze graag naar verschillende vormen van verhalen vertellen in beeld en geluid. (Eigenlijk is ze het meest gelukkig als ze filmt.)  Marieke organiseerde jarenlang mede de film en debatavond Cineblend en doceerde o.a. videojournalistiek, mediakunst, filmstudies en filmgeschiedenis aan de universiteit en Hogeschool.

 
Documentaire I
by Bernadette Gerats
bernadette.jpg

Bernadette Gerats studeerde af als docent drama en audiovisuele media in Utrecht. Daarna voltooide zij de studie Wijsbegeerte aan de Universiteit van Amsterdam. Bernadette werkte als programmamaker voor verschillende lokale omroepen en opdrachtgevers in uiteenlopende sociale-culturele-kunstzinnige settings, en specialiseerde zich in documentaire. Op dit moment werkt zij als hbo-docent Nieuwe Media en als docent Fotografie op het Cygnus Gymnasium. Daarnaast werkt ze als zelfstandig fotograaf en als freelance programmamaker.

Zsuzsunna Nagy - Pottery

Diny van Hal - Toveren met je handen